Casus prematuur geboren baby door vroeggeboorte - Praktijk Ellen Snider Almere

Prematuur geboren baby door vroeggeboorte

Je bent zwanger en voelt alleen maar vreugde. Wat is het fijn om straks een klein mensje in je armen te houden. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Het kan zijn dat je ouder wordt van een prematuur geboren baby door vroeggeboorte. De impact is groot op de relatie met je kindje, je partner en je omgeving. De zorg of het allemaal goed gaat en of de baby het gaat redden, zonder restschade, is vreselijk groot.

Probleem van de cliënt

Ze voelt zich niet begrepen en voelt zich alleen staan. In het ziekenhuis heeft de baby aan de monitor gelegen om zijn hart en zuurstofgehalte te controleren. Het zien wat de behoefte van de baby is, is veranderd in vertrouwen op de monitor. Eenmaal thuis na 9 weken ziekenhuis probeert de client de functie van de monitor over te nemen.

De therapie

We hebben gekeken naar het moederinstinct. Dit was naar de achtergrond verdrukt omdat client vertrouwde op de monitor.  Zelf zien hoe het ging met de baby kon ze niet. We hebben door middel van deelpersoonlijkheden het instinct weer naar de voorgrond laten treden. Dit was naar de achtergrond gedrukt door het vertrouwen op de monitor. Het moederinstinct komt naar de voorgrond en het moedergevoel is gegroeid.

Ervaring van de cliënt

De client ziet dat het goed gaat met de baby en heeft vertrouwen in deze kleine vechter.

Werken aan verwerking van vroeggeboorte of een ander probleem?  Maak direct een afspraak.