Casus pre-eclampsie of zwangerschapsvergiftiging - Praktijk Ellen Snider Almere

Pre-eclampsie

Tijdens de zwangerschap kan er pre-eclampsie of zwangerschapsvergiftiging (zoals het in de volksmond genoemd wordt) ontwikkeld worden. De klachten kunnen alleen worden onderdrukt om ernstige complicatie bij moeder en baby te voorkomen. De enige manier om de pre-eclampsie te doen verdwijnen, is bevallen. Het lichaam is gezond maar mentaal is de moeder niet meer hetzelfde als voor de zwangerschap.

Probleem van de cliënt

Cliënt heeft last van concentratieproblemen, prikkelgevoeligheid en geheugenverlies. Naar de supermarkt gaan is een uitdaging. Ze kan 3 producten pakken in de winkel met een lijstje omdat ze het anders vergeet. Na het boodschappen doen kan ze de rest van de dag niets meer.

De therapie

We hebben de zwangerschap en bevalling herbeleeft. Cliënt voelde zich falen omdat haar lichaam haar in de steek liet. Ze kon haar baby niet geven wat het nodig had. Dit falen heeft zich in haar lichaam vastgezet en dat hebben we ontladen zodat ze er geen hinder meer van ondervindt. De bevalling heeft ze in een roes beleeft en door deze te herbeleven heeft ze ervaren dat ze het zo goed mogelijk heeft gedaan. Door dit te ervaren voelt ze dat haar lichaam rustig wordt. De stress die ze ervaart wordt minder en ze kan verwerken dat ze ziek is geworden.

Ervaring van de cliënt

De client kan weer boodschappen doen en vervolgens een maaltijd koken en van de dag genieten. Ze herkent haar lichaam en geest weer van voor de zwangerschap.

Werken aan verwerking van pre-eclampsie of een ander probleem? Maak direct een afspraak.